Vīzas

Kopš 2008. gada 29. jūlija AAE ir stājies spēkā AAE Iekšlietu ministrijas 2008. gada lēmums Nr. 322, ar ko izveido jaunu sistēmu AAE iebraukšanas vīzu izsniegšanai pagaidu uzturēšanās valstī. Rezidentu vīzu (uzturēšanās atļauju un / vai darba atļauju) izsniegšanas sistēma paliek tāda pati kā uzturēšanās un nodarbinātības ieceļošanas vīzu izsniegšanas sistēma. Jaunā vīzu sistēma ir vienāda visiem AAE emirātiem. Šodien Emirātos tiek izsniegtas šāda veida iebraukšanas vīzas:

Vīzas (Visit Visa) AAE iedzīvotāji var pieteikties tikai uz savu tuvāko ģimeni. Uzaicinājumam apmeklēt citu iedzīvotāju radinieku un paziņu vīzu nepieciešama īpaša imigrācijas dienesta vadības atļauja. Uzaicināt draugus uz viesu vīzām AAE ir atļauts tikai AAE pilsoņiem.

DOKUMENTU KOMPLEKTS VĪZAI TIESISKI PIEMĒRO SPONSORS. Tas tiek izdots 2 mēnešus, ar iespēju pagarināt vēl vienu mēnesi.

Dažu valstu pasu īpašniekiem ir iespēja saņemt bezmaksas vizīti uz 30 dienām lidostā, ierodoties AAE, ar iespēju to vēl pagarināt. Šīs valstis ir: Apvienotā Karaliste, Francija, Itālija, Vācija, Nīderlande, Beļģija, Luksemburga, Šveice, Austrija, Zviedrija, Norvēģija, Dānija, Portugāle, Īrija, Grieķija, Kipra, Somija, Malta, Spānija, Monako, Vatikāns, Islande, Andora , Sanmarīno, Lihtenšteina, ASV, Kanāda, Austrālija, Jaunzēlande, Japāna, Bruneja, Singapūra, Malaizija un Honkonga.

Ilgtermiņa apmeklējuma vīza ir derīga līdz 90 dienām. To neatjauno un neatjauno, ja tas nav izmantots 60 dienu laikā no izdošanas dienas. To var izsniegt gan privātpersonas sponsorēšanas gadījumā, ja ir pierādīta sponsora un pieteikuma iesniedzēja radniecība, gan komerciālā struktūrā. Dokumentu paketē individuāla sponsora klātbūtnē ietilpst: sponsora apstiprināta pretendenta fotogrāfija, sponsora pases kopija, pieteikuma iesniedzēja pases kopija, algas apliecība vai sponsora darba līguma kopija, dokuments, kas apstiprina attiecības starp sponsoru un pretendentu, medicīniskā apdrošināšana.

Dokumentu paketē sponsora klātbūtnē - komercstruktūrā ietilpst: sponsora apstiprināta pieteikuma iesniedzēja fotogrāfija, sponsora pases kopija, uzņēmuma reģistrācijas apliecības Dubaijā kopija, medicīniskā apdrošināšana.

Vīzas kopējās izmaksas ir 1110–1120 drx (USD 300–305). Pretendentam obligāti jāveic depozīts 1000 drx (USD 270), kas tiek atgriezts sponsoram pēc sponsorētās personas aizbraukšanas no AAE.

Īstermiņa vizīte ir paredzēta 30 dienu uzturēšanās AAE. To neatjauno un neatjauno, ja tas nav izmantots 60 dienu laikā no izdošanas dienas. To var izsniegt gan privātpersonas sponsorēšanas gadījumā, ja ir pierādīta sponsora un pieteikuma iesniedzēja radniecība, gan komerciālā struktūrā. Dokumentu paketē individuāla sponsora vai sponsora klātbūtnē - komercstruktūrā ir iekļauti tie paši dokumenti, kas, atverot ilgtermiņa viesu vīzu.

Reģistrācijas kopējās izmaksas ir 610–620 drx (USD 165–170). Turklāt pretendentam tiek iemaksāta depozīta summa 1000 drx (USD 270), kas tiek atgriezta sponsoram pēc tam, kad sponsors pamet AAE.

Vairākkārtējas ieceļošanas vīza ir derīga 6 mēnešus un ļauj tās turētājam uzturēties AAE ne vairāk kā 14 dienas pēc ieceļošanas. Kamēr pieteikuma iesniedzējs atrodas valstī, kurā atrodas viesu vīza, AAE var iesniegt vairākkārtējas iebraukšanas vīzas pieteikumu. Nav atjaunojams un maksā 2110–220 drx (USD 570–575). Tomēr nav jēgas pārbaudīt vairāku vīzu izsniegšanas nosacījumus pieteikuma iesniedzēja dzīvesvietas vēstniecībā, jo tie var atšķirties atkarībā no tautības.

Tūristu vīzas. Šādas vīzas var pieprasīt tikai licencētas viesnīcas vai ceļojumu aģentūras. Ja agrāk atļautajā tūristu vīzu izsniegšanas valstu sarakstā bija mazāk nekā 80 valstu, tagad šis ierobežojums ir pilnībā atcelts. Tūristu vīzas, kas derīgas 30 dienas, var atjaunot divreiz uz identisku laika posmu. Vīza netiek atmaksāta, ja tā nav izmantota 60 dienu laikā no izsniegšanas dienas. Reģistrācijas kopējās izmaksas ir 210–220 drx (USD 57–60). Tūristu vīzu atjaunošana maksā 610–620 drx (USD 165–168). Turklāt pretendentam tiek iemaksāta depozīta summa 1000 drx (USD 270), kas tiek atgriezta sponsoram pēc tam, kad sponsors pamet AAE.

Tranzīta vīza (Transit / 96 Hours Visa) ir paredzēta 96 stundām uzturēšanās AAE. To neatjauno un neatjauno, ja tas nav izmantots 30 dienu laikā no izdošanas dienas. To izsniedz ceļotājam ar noteikumu, ka intervāls starp lidojumiem ir vismaz 8 stundas. Lai iegūtu vīzu, nepieciešama pases kopija, aizpildīta 96 stundu vīzas forma, biļete nākamajam lidojumam, viesnīcas numuru rezervēšana. Izdots muitā, maksā 165 drx (45 USD).

Izglītības vīzas (Education / Student Visa) var iegūt tikai licencētu AAE izglītības iestāžu vārdā. Pieteikuma iesniedzējam pieteikuma iesniegšanas laikā jābūt pieņemtam apmācībai un rokas medicīniskajai apdrošināšanai. Pēc vīzas saņemšanas tiek iekasēta depozīta summa 1000 drx (USD 270), un tā tiek atgriezta pēc derīguma termiņa beigām. Šāda veida vīza tiek izsniegta uz 60 dienām, un to var atjaunināt četras reizes.

Pirmā studenta vīza maksā 1110–1120 drx (USD 300–305), atjaunošana - 610–620 drx (USD 165–168).

Vīzas izstādes dalībniekiem, festivāli un konferences (Visa izstādei, Visa festivālam, Visa konferencei). Šī jaunā veida vīzas uz 30 dienām tiek izsniegtas tikai valdības aģentūrām un privātiem uzņēmumiem. To neatjauno un neatjauno, ja tas nav izmantots 60 dienu laikā no izdošanas dienas.

Dokumentu paketē ietilpst: sponsora apstiprināta pretendenta fotogrāfija, sponsora pases kopija, uzņēmuma reģistrācijas apliecības kopija, uzņēmuma licences kopija, izstādes, festivāla un konferences organizatora oficiāla vēstule par pasākumu, norādot datumu, vietu un laiku, medicīniskā apdrošināšana. Ir vērts kādu no šīm vīzām pasugām 210-220 drx (USD 57-60).

Ārstniecības vīza - jauna veida vīza, kuru izsniedz tikai tad, ja sponsors ir AAE Veselības ministrijas licencēta medicīnas iestāde. Vīzu izsniedz uz 90 dienām, un to var pagarināt divreiz uz 60 dienām. Tas netiek atjaunots, ja tas nav izmantots 60 dienu laikā no izdošanas dienas.

Lai iegūtu šāda veida vīzu, jāiesniedz: sponsora apstiprināts pieteikuma iesniedzēja fotoattēls, ārstniecības iestādes reģistrācijas sertifikāta kopija, Veselības ministrijas slimnīcas kartes sertifikācijas sertifikāta kopija, medicīniskā apdrošināšana. Vīzas izmaksas ir 1110–1120 drx (USD 300–305), atjaunošana - 610–620 drx (USD 165–168).

Īslaicīga darba atļauja (dienesta vīza) tiek izsniegta ārzemniekiem, kuriem AAE jāstrādā ne vairāk kā 14 dienas. To neatjauno un neatjauno, ja tas nav izmantots 14 dienu laikā no izdošanas dienas. Šī vīza maksā 310/320 drx. Rezidenta vīza (Residence Visa). To izsniedz personām, kuras vēlas apvienoties ar ģimeni, kas dzīvo AAE. Derīguma termiņš ir 3 gadi. Vīzu automātiski anulē, ja tās turētājs neatrodas AAE ilgāk par 6 mēnešiem.

AAE rezidentu vecāki saņem šāda veida vīzas pēc īpaša apstiprinājuma. Vecāku vīza pēc 3 gadu vecuma var tikt atjaunota katru gadu. Katram vecākam tiek iemaksāta 5000 dirhamu (USD 1367) depozīta, kas tiek atgriezta pēc vīzas slēgšanas.

Darba vīza Darba vīzu (darba atļauju) Imigrācijas departaments izsniedz ārvalstu pilsonim, kuram ir ielūgums strādāt Emirātos, ko apliecina AAE Darba ministrija.

Vīza ir derīga divus mēnešus no izsniegšanas dienas. Tas dod iespēju ieceļot valstī līdz 30 dienām. Šajā laikā darba devējam jāsāk pieteikties uz pastāvīgās vīzas saņemšanu.

IEVADĪŠANĀS AAE OBLIGĀTĀ VESELĪBAS APDROŠINĀŠANA

Kā daļu no jaunās AAE vīzu politikas ir pieņemts noteikums par obligātu veselības apdrošināšanu cilvēkiem, kuri ieceļo valstī.

Apdrošinātāji piedāvā trīs apdrošināšanas iespējas atkarībā no uzturēšanās ilguma AAE. Piemēram, Dubaijā, ja jums ir vīza uz 30 dienām, apdrošināšanas izmaksas būs 40 drx (11 USD), 90 dienu periodam - 90 drx (25 USD), 180 dienu periodam ar iespēju atkārtoti ieceļot - 185 drx (51 USD). ) Apdrošināšana ir derīga tikai Apvienoto Arābu Emirātu teritorijā.

Apdrošināšana segs 100% no medicīnisko pakalpojumu izmaksām nelaimes gadījumu vai citu negadījumu gadījumā, kuru rezultātā tiek hospitalizēta, ieskaitot operācijas un pacienta uzturēšanos slimnīcā. Tas sedz arī zāļu izmaksas, kas ir konkrētā slimnīcā.

Apdrošināšana ietver kompensāciju par rehabilitācijas periodu kā daļu no vīzas un zobārsta pakalpojumiem, ja nelaimes gadījuma dēļ apdrošinātā zobi ir bojāti. Apdrošinātā nāves gadījumā apdrošināšanas kompānijai rodas finansiālas saistības 7000 drx (1944 ASV dolāri) apmērā par mirušā ķermeņa nosūtīšanu uz reģistrācijas valsti.

Apdrošināšana nesedz hronisku slimību aktivizēšanas, grūtniecības un dzemdību, oftalmoloģiskos un zobārstniecības pakalpojumus. Palīdzību hronisku slimību aktivizēšanā var saņemt bez maksas, ja pacienta stāvoklis rada draudus viņa dzīvībai.

Kā atvērt tūristu vīzu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem?

Tūristu vīzas atver imigrācijas dienests. Šajā nolūkā AAE reģistrētas ceļojumu aģentūras vai viesnīcas iesniedz dokumentus to atvēršanai. Parasti vīzu atver pēc nosūtītājas puses pieprasījuma.

Saņēmēja puse parasti noraida privātpersonas pieprasījumu, jo šajā gadījumā viņai var būt grūti saņemt 100% samaksas garantiju un tūrista atgriešanās mājās pirms vīzas termiņa beigām.

Vai tā ir taisnība, ka AAE neatver vīzas meitenēm līdz 30 gadu vecumam?

Emirātos vīzu atvēršanai nav vecuma ierobežojumu. Tomēr AAE iestādes laiku pa laikam ierobežo vīzu izsniegšanu vientuļām jaunām sievietēm.

Zinot par šo praksi, ceļojumu aģentūras cenšas izvairīties no iespējamām problēmām un atsakās pieteikties uz vīzām, ja tūrists ir jaunāks par 30 gadiem. Tomēr sieviete līdz 30 gadu vecumam bez vīzas tiek atvērta, ja viņa lido kopā ar savu vīru vai tēvu - vārdapavas. Vēl viena iespēja ir tad, kad meitene ceļojumu aģentūrā atstāj garantiju, garantējot savlaicīgu atgriešanos. Varat arī atrisināt problēmu, rezervējot un samaksājot par piecu zvaigžņu viesnīcu - šajā gadījumā varbūtība tikt atteiktam ir daudz mazāka. Ja jūs atteicāties atvērt vīzu vienā ceļojumu aģentūrā - meklējiet citu.

Vai var rasties problēmas, ja vīram un sievai ir dažādi uzvārdi?

Problēmas var rasties tikai, piesakoties iebraukšanas vīzām, it īpaši, ja sievai ir jaunāki par 30 gadiem. Ja vīzas jau ir atvērtas, tad ar iebraukšanu valstī problēmas nebūs. Lai izslēgtu nepatīkamu situāciju iespējamību, ņemiet laulības apliecību. Dažas ceļojumu aģentūras iesaka tulkot to angļu valodā un notariāli apliecināt, bet visbiežāk tā ir nevajadzīga pārapdrošināšana.

Vai man ir nepieciešama oriģināla AAE iebraukšanas vīza Krievijas muitā?

Lai izlidotu no valsts, vīzas oriģināls nav vajadzīgs - vienkārši turiet rokās kopiju, kas nosūtīta pa faksu. Lieli ceļojumu uzņēmumi saviem klientiem sūta bez vīzu kopijas. Viņi NVS valstu robežsargiem uzrāda savu dokumentu, kurā ir saraksts ar aizbraukšanas gadījumiem, par kuriem garantēta vīzas iegūšana. Tūristi vīzas oriģinālu saņem ielidošanas lidostā: personas caur īpašu vīzu izsniegšanas pakalpojumu, organizētie tūristi - no uzņēmējas ceļojumu firmas darbinieka.

Nesen Dubaijas emirāts ir sācis izdot tā saucamās "elektroniskās" tūristu vīzas, kuras pilnībā izsniedz caur internetu. Šādām vīzām oriģināla vispār nav - tikai kopija, kas tiek pārsūtīta pa e-pastu vai faksu. Attiecīgi AAE lidostā šādas vīzas oriģināls nav jāiegūst - jūs varat doties uz pasu kontroli ar parastu kopiju.

Svarīgs papildinājums: šodien Dubaijas “elektroniskās” vīzas ir derīgas tikai divos emirātos - Dubaijā un Šardžā.

Kāpēc viņi, ieejot AAE, skenē tīkleni?

Tīklenes skenēšana (acu kontrole) ļauj apturēt to cilvēku iebraukšanu valstī, kuri iepriekš bija deportēti no AAE un bija melnajā sarakstā. Mūsdienās šī procedūra tiek piemērota gandrīz 100% ārzemnieku, kas ierodas valstī, kas bieži rada lielas rindas pēc ierašanās. Tie, kas nokārto šo kontroli, saņem vīzā (vai tās kopijās) zīmogu un var doties uz pasu kontroli.

Noskatieties video: Amerikas Vīzas. Vīzu veidi un man pieredze. (Decembris 2019).